Stockholm: “Urban Connection”

 

Urban _Connection_StockholmΣτις 11/14 Μαιου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο DancensHus της Στοκχόλμης, το φεστιβάλ “street dance” “Urban Connection”, που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια. Εκτός από street dance το φεστιβάλ περιλαμβάνει και εκθέσεις grafitti, dj:s,mc:s. Tα τέσσερα στοιχεία της Hip Hop κουλτούρας εκπροσωπούνται στις εκδηλώσεις και στα happenings.Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα με πληροφορίες και λεπτομέρειες για τους καλλιτέχνες και τους στόχους του φεστιβάλ (στα σουηδικά).
Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εδω,σε PDF

—————————

 

 

 

 

Här är programmet för streetdansfestivalen Urban Connection (ladda ner som PDF)

Hiphopdrottningen Linda Pira med dancehallkollektivet Unruly Ghal. Feminism och politik när FATTA! går ihop med danskollektivet Juck och rapparen Cleo. Talangerna i Twisted feet kommer med ett viktigt budskap om klimatförändringarna. Detta och mycket annat ryms på Dansens Hus under streetdansfestivalen Urban Connection som går av stapeln den 11–14 maj. Idag släpps programmet till festivalen som firar 10 år.

− Att arbeta med Urban Connection är något av det roligaste och mest spännande jag har gjort. Målet har varit att skapa en festival som tydligt ägs av den svenska streetdanskulturen. Jag är i kontakt med hundratals utövare som alla drar sitt strå till stacken; som tycker till, som peppar, som gör den scenkonst som gjort festivalen så framgångsrik. De senaste åren har salongerna varit överbelamrade, säger projektledaren Malin Lundstedt på Dansens Hus.

Urban Connection arrangeras för tionde året i rad. 2016 års upplaga av rymmer en yra av streetdans, dj:s, mc:s och grafitti. Hiphopens fyra element ligger som grund för programmet som i fyra dagar ska locka publiken till teatersalongen.
cleo_2015_foto_niceguzz_1-988x450

Festivalen inleds med en mash up mellan dancehall-kollektivet Unruly Ghal och hiphopdrottningen Linda Pira. När Unruly Ghal debuterade vid fjolårets festival tjöt vuvuzelas och höga publikrop i salongen, nu förenas de på scenen med prisbelönta rapparen Linda Pira som backas upp av Dj Salla och fyra dansare. De sex dansarna i Complete Dance Crew garanterar underhållning när de presenterar sitt nya verk Spezialisterna. Feyona Naluzzi gör det djärva soloverket Suubi om att våga vara människa och inte ha kontroll.

Dokiko består av Theresa Gustavsson och Cajsa Godée, till vardags medlemmar i battle-crewet Swedish Family. I improvisationsverket Vivrant Thing bjuder de in streetdansarna och musikerna Niki Tsappos, Madeleine Ngoma och Jacob Tellin för att experimentera röst och rörelse. Årets familjeföreställning av Twisted feet utspelar sig i en dystopisk värld där klimatförändringarna gjort att jorden rister under människans framfart.

Festivalen avslutas i feminismens tecken då organisationen FATTA! äntrar scenen uppbackade av scenkonstkollektivet JUCK, kända för att klä sig som skolflickor och ursinnigt jucka i luften, på stolar och mot publiken. Rapparen Cleo sluter upp liksom Dj-duon Broke ’n Tipsy och tillsammans skapar de en avslutande manifestation med en tydlig politisk agenda.

I Dansens Hus foajé går graffitikonstnären Iron lös med sprayburkarna och tillsammans med målarkollegorna Vegan Flava, MAG och Kalle Kath bjuds besökarna på en politisk kärleksbomb. Iron är känd för sina politiska och direkta graffitiverk som innehåller både humor, filosofi och anspråkslös skönhet.
Urban Connection
Urban Connection pågår 11–14 maj på Dansens Hus i Stockholm.

Här är hela programmet:

Onsdag 11 maj
kl 19:00 The Unruly Shakedown with Linda Pira (Dansens Hus Stora scen)
kl 21:00 Complete – Spezialisterna (Dansens Hus Lilla scen)

Torsdag 12 maj
kl 18:00 Complete – Spezialisterna (Dansens Hus Lilla scen)
kl 19:00 The Unruly Shakedown with Linda Pira (Dansens Hus Stora scen)
kl 21:00 Dokidoki – Vivrant Thing (Dansens Hus Lilla scen)

Fredag 13 maj
kl 18:00 Dokidoki – Vivrant Thing (Dansens Hus Lilla scen)
kl 19:00 Twisted feet – 5° (Dansens Hus Stora scen)
kl 21:00 Feyona Naluzzi – Suubi (Dansens Hus Lilla scen)

Lördag 14 maj
kl 15:00 Twisted feet – 5° (Dansens Hus Stora scen)
kl 18:00 Feyona Naluzzi – Suubi (Dansens Hus Lilla scen)
kl 19:00 FATTA featuring Cleo & JUCK (Dansens Hus Stora scen)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*