Äventyrlig nycirkus om livet som balansakt

unnamed (2)Nycirkuskompaniet Yoann Bourgeois hanterar varandra våghalsigt i Celui qui tombe, en vacker föreställning om livet som en balansakt. En sex kvadratmeter stor plattform skapar och utsätter artisterna för obalans. Två snart utsålda föreställningar spelas på Dansens Hus den 18 & 19 februari.

Yoann Bourgeois har en bakgrund som jonglör, akrobat och koreograf. Kompaniet som bär hans namn är hyllat för att gå i bräschen för nycirkusgenrens utveckling. Styrkan och skönheten i hans föreställningar ligger i hur han syr ihop motsatser. I Celui qui tombe låter han sex artister från olika cirkusdiscipliner utforska och jonglera med balans. Vi är vana att se artister jonglerar med objekt – här är det akrobaterna som blir jonglerade av yttre krafter och omständigheter. Allt till en musikalisk mix med låtar av bland andra Dido, Frank Sinatraoch Maria Callas.

unnamed (3)
På scenen svävar en sex gånger meter stor träplattform, snillrikt monterad flera meter upp i luften för att skapa och utsätta artisterna för obalans. Sex artister med olika akrobatisk bakgrund utsätts för en tidvis extraordinär åktur på det roterande objektet som utsätter dem för konstanta prövningar. Deras värld gungar och svajar och de kämpar med att återfå balansen i en tillvaro som hela tiden hotar att rämna under deras fötter. De faller, reser sig, tappar balansen, trillar och reser sig igen. Den konstanta kampen för att uppnå balans kan ses som en metafor för livet och människans kamp för överlevnad och anpassning.

Se trailer ur föreställningen här >

Föreställningen hade urpremiär 2014 och har gjort enorm succé i hemlandet Frankrike. Den kommer närmast från London innan det är dags för det Sverigeunika gästspelet på Dansens Hus i Stockholm.

unnamed (4)
Celui qui tombe visas på Dansens Hus Stora scen den 18 & 19 februari kl 19.00.

Koncept och koreograf: Yoann Bourgeois
Assistent: Marie Fonte
Artister: Mathieu Bleton, Julien Cramillet, Marie Fonte, Dimitri Jourde / Jean-Baptiste André, Elise Legros et Vania Vaneau / Francesca Ziviani
Ljusmästare: Adèle Grépinet
Kostym: Ginette
Ljusdesign: Magali Larché / Julien Louisgrand

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*