“From a kid with a dream, to the MVP i NBA”

Grekiska NBA-jätten föll i tårar i den prestigefyllda utmärkelsen MVP i NBA

Under de senaste elva åren hade en amerikan vunnit den åtråvärda MVP-titeln i NBA-basketbolaget. Denna sviten stoppas nu av Giannis Antetokounmpo 2,11 meter hög.
Den 24-årige grekern har haft en stor säsong för Milwaukee Bucks, som var det främsta, bästa laget på 60 segrar i 82 matcher. Laget tog också till semifinal i NBA playoffs. Antetokounmpo är bara den andra europeiska spelaren som får MVP-priset (mest värdefulla spelare), och när han fick priset under NBA: s stjärnspäckad prisgala i Kalifornien natt till tisdag svensk tid kom tårarna.

  • Jag vill tacka mitt lag, mina lagkamrater. Du behöver mer än en person för att vinna 60 matcher. Varje gång jag kom in i omklädningsrummet såg jag att mina lagkamrater var redo att slåss. De var redo att gå i krig med mig, sa den storvuxna grekern.

Förlorade sin pappa
Han tackade också coachingteamet och huvudtränaren Mike Budeholzer, som tidigare i kväll heter årets tränare.Det var en rörande jätte som kämpade för att prata när han skulle tacka sin far Charles Antetokounmpo, som dog i 2017. Varje dag när jag lägger mina ben på golvet, tänker jag på pappa, sa han Antetokounmpo är son till två nigerianer som flyttade till Grekland tre år innan han föddes 1994. I praktiken var han statslös tills han beviljades grekiskt medborgarskap vid 18 års ålder. Bara några månader senare tecknade han sig för Bucks och flyttade till USA

Vann över förra årets vinnare
Antetokounmpo var en klar vinnare i MVP-omröstningen, där han tävlade mot förra årets James Harden från Houston Rockets och Oklahoma City Thunder Profiler Paul George. Bucks stjärnan fick 941 poäng, medan Harden slutade på 2: a plats med 775 poäng. MVP handlar inte om statistik och siffror. James Harden och Paul George hade uppenbarligen otroliga nummer, men det handlar om att vinna. Vi skapade underbara vanor under hela säsongen, och vi lyckades hålla fast vid dem. Så vi kunde vinna 60 matcher, säger Antetokounmpo.

Tidigare icke-amerikaner som heter NBAs mest värdefulla spelare var tyska Dirk Nowitzki 2007. Kanadensare Steve Nash blev MVP två gånger under 2000-talet, medan Hakeem Olajuwon fick priset 1994.

Förutom dem har endast amerikaner blivit tilldelade priset sedan det tilldelades för första gången 1956.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP στο NBA για την φετινή σεζόν. Δειτε το βίντεο των Μπακς για τον Γιάννη: “Ένα παιδί από τα Σεπόλια έγινε MVP”

Είναι ο πρώτος Έλληνας που διακρίνεται με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*